Салиба се смята за един от тримата най-добри защитници


Н. Гавазов

Салиба се смята за един от тримата най-добри защитници

Защитникът на Арсенал Вилиам Салиба се сравни с капитана на Ливърпул Върджил Ван Дайк и се нарече сред най-добрите играчи във Висшата лига на този пост.

През сезона, който приключи, Арсенал допусна най-малко голове във Висшата лига, въпреки че това не бе достатъчно, за да спечели титлата.

Салиба вярва, че е един от тримата най-добри защитници във Висшата лига. Вилиам също чувства, че е започнал да всява страх у противниковите нападатели, точно както прави Ван Дайк.

"Не съм човекът, който говори много на футболния терен, но говоря все повече и повече. Подобрявам се в това отношение. Аз съм един от лидерите в защитата на Арсенал. Ван Дайк има аура. Той е шефа. Той командва всичко. Можете да усетите, че плаши нападателите. Започвам да се чувствам по същия начин.

Мисля, че съм в топ 3 на най-добрите защитници във Висшата лига. Завършихме сезона с най-добрата защитна линия. Гледам много мачове. Аз съм много скромен човек, но мисля, че този сезон, както и миналия сезон, бях един от първите трима защитници.

Трябва да продължа да работя, за да стана още по-добър по отношение на концентрацията преди, можех да изиграя мач на най-високо ниво, но сега това вече не е така. Винаги съм нащрек“, заяви Салиба.

  Сподели
64