В Англия не могат да договорят правилата за отразяване на срещите


Н. Гавазов

В Англия не могат да договорят правилата за отразяване на срещите

Британските средства за масова информация все още не могат да се договорят с Висшата лига и Футболната лига на Англия относно правилата за отразяване на срещите през предстоящия сезон. Към настоящия момент медиите нямат подписан договор с футболните власти и по този начин, дейността на кореспондентите и фотографите, присъстващи на двубоите не е регламентирана, а това ще доведе до хаос в медийното пространство.

„Те ни предоставиха 16 страници с ограничения работата на медиите. Например, лигата ще определя колко време след края на всеки мач ще могат да се появяват новини за него в Интернет и по какъв начин тези материали ще достигат до запалянковците. Честно казано, всичко опира до това, какви пари да им бъдат заплатени, за да получим разрешение", се казва в общо изявление на британските СМИ.

„Създава се впечатление, че ръководителите на лигите умишлено бавят времето, за да може в последният момент да ни принудят да сключим подобна неприемлива сделка, както това стана предишния път. Те водят преговори с насочен към нас пистолет", заяви пък представител на медиите.

Предишният договор бе сключен през сезон 2003/04 и според мнението на журналистите, то е старо и не съответства на съвременните технологии и по този начин нарушава правото за получаване на информация.

 

  Сподели
108