Рууни сравни Сър Алекс с Гуардиола


Н. Гавазов

Рууни сравни Сър Алекс с Гуардиола

Бившият нападател на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни направи избор между бившия си треньор Сър Алекс Фъргюсън и наставника на Манчестър Сити Пеп Гуардиола.

"Мисля, че разбира се ще има дебат за това кой е по-добър, но мисля, че хората са склонни просто да гледат какво направи Сър Алекс в Манчестър Юнайтед и това, което направи в Абърдийн, бе невероятно. И се чудите: може ли Гуардиола да го направи в отбор като Абърдийн? Имате въпроси. Мисля, че Гуардиола, разбира се, е най-добрият за времето си и той промени начина, по който се играе футбол по целия свят... Но за мен, Сър Алекс, това, което постигна... Това е невероятно", заяви Рууни.

Да припомним, че Сър Алекс Фъргюсън води манкунианците от 1986 до 2013 година. През този период Манчестър Юнайтед стана шампион на Англия 13 пъти, спечели Купата на Англия пет пъти, спечели Купата на лигата на Англия четири пъти, спечели Суперкупата на Англия 10 пъти и спечели Шампионската лига два пъти. Общо под ръководството на шотландския специалист "червените дяволи" изиграха 1476 мача във всички турнири.

  Сподели
223