Гуардиола призна, че е сгрешил с плана за мача


Н. Гавазов

Гуардиола призна, че е сгрешил с плана за мача

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола призна, че е сбъркал плана си за игра за финала за ФА Къп срещу Манчестър Юнайтед.

След като допусна два пъти от Юнайтед през първото полувреме на съботния мач на "Уембли", Сити се подобри значително след почивката, но успя да върне само един гол и в крайна сметка претърпя поражение с 2:1.

Гуардиола поема отговорност за резултата и отхвърля предположенията, че на отбора му липсва концентрация след спечелването на титлата във Висшата лига преди шест дни.

"Поздравления за Манчестър Юнайтед. Мисля, че планът ми за играта през първото полувреме не бе добър. През второто полувреме играхме много, много по-добре. Бяхме по-упорити, също и защото губехме с 2:0 и нямаше какво да губим.

Защо мачът се разви по този начин? Заради моите решения не бяхме в правилните позиции да ги атакуваме. Това бе моя грешка, планът ми за игра не беше добър.

Играчите знаят причината, поради която се случи това. Имам чувството, че планът ни не бе добър тактически. Просто не проработи.

Липса на концентрация? Точно обратното, играчите реагираха много добре през второто полувреме“, заяви Гуардиола, цитиран от Evening Standard.

  Сподели
232