Ман Юнайтед спечели ФА Къп и отива в Лига Европа (видео)


И. Ангелов

Ман Юнайтед спечели ФА Къп и отива в Лига Европа (видео)

Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед се появиха на стадион "Уембли" за финала на 143-ото издание на ФА Къп, в което и за първи път от 1885 година виждаме повторение на двойката от финала миналата година. Този път обаче изходът на срещата бе друг и купата спечели Манчестър Юнайтед след 2:1 в редовното време.

В първото полувреме Ман Юнайтед изигра тактиката си перфектно и не позволи на съперника точен удар, докато използваше контрите перфектно за да обстрелва често вратата на Ортега. Така след няколко опасности се стигна до 1:0 в 29-ата минута когато Гвардиол сбърка с връщане на една дълга топка към вратаря си, Гарначо я застигна и матира Ортега за да открие и да стане третият тинейджър в историята с гол на финал, след последния преди 20 години - Кристиано Роналдо.

В 39-ата минута 2:0 направи и друг тинейджър когато Гарначо се впусна по десния фланг, намери Бруно на дъгата и той елегантно изведе Коби Мейно срещу вратаря за нисък удар в далечния ъгъл. 

Всичко това принуди Пеп Гуардиола да замени на почивката Ковачич и Аке с Доку и Аканжи. В 55-ата минута и Де Брюйне напусна за Хулиан Алварез. Мигновено промените подействаха и Доку започна да създава редица ситуации от левия фланг. В една от първите Фоден се размина да вкара, намерен на дузпата, а Холанд нацели горната греда на Онана малко след това.

В 59-ата минута Онана спаси и мощен удар от дистанция на Фоден с една ръка. Напрежението остана през цялото полувреме пред една врата, и неизбежното се случи в 87-ата минута когато именно Доку от позиция извън полето стреля ниско в близкия ъгъл на Онана и го изненада за 2:1. До края и след 7 добавени минути игра не се стигна до повече.

 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
573