Агентът на Бартън смята, че Нюкасъл се самоубива


Н. Гавазов

Агентът на Бартън смята, че Нюкасъл се самоубива

Агентът на полузащитника на Нюкасъл Джоуи Бартън определи днешното решение на клуба да бъде поставен клиентът му в трансферната листа, като „самоубийство" и намекна, че няколко големи клуба вече са проявили интерес към футболиста. Както е известно, ръководството на „свраките" обяви в понеделник следобед, че играчът е свободен да си търси нов клуб, въпреки, че до изтичане на договора му остава още една година.

Това стана в резултат на няколкото обвинения на Бартън към шефовете си, които той отправи в социалната мрежа Twitter, заявявайки, че те не мислят доброто на отбора, а само за пари от продажба на играчи, което в крайна сметка ще върне Нюкасъл обратно в Чемпиъншип.

„Аз съм напълно изненадан от техните действия, защото те никога не му предложиха да подпише нов договор, а само говорят, че той не иска. Мисля, че това си е направо едно малко самоубийство от тяхна страна, защото, как е възможно да обявиш играч за свободен трансфер, след като той е в разцвета на силите си? Той имаше страхотен сезон през миналата година и подаде всяка топка за головете на Керъл, когото те продадоха за 35 милиона. Мисля, че те правят грешка. Той щеше да се съгласи на намаление на заплатата си при новия договор, защото обича клуба. Надяваме се, че Джоуи ще отиде в друг отбор и в действителност няколко от най-добрите клубове влязоха в контакт с нас. Няма да имам проблеми с намирането му на нов дом. Той е добър играч и достигна разцвета на силите си. Аз наистина не знам какво правят в Нюкасъл", заяви агент Уили Маккей за talkSPORT.

 

  Сподели
117