Нюкасъл натири Бартън


Н. Гавазов

Нюкасъл натири Бартън

Нюкасъл Юнайтед потвърди, че халфът Джоуи Бартън може да напусне клуба със свободен трансфер. Както е известно, 28-годишният играч има само една година до края на договора си, но отказа категорично да подпише нов. Освен това, той подложи на критика на няколко пъти през това лято ръководството на клуба, което обвини, че не мисли за доброто на отбора, а само за пари и заяви, че не иска да става свидетел как „свраките" отново ще се завърнат в по-долната дивизия.

Бартън, който е известен с буйния си нрав, беше на второ място в гласуването на феновете за най-добър футболист през миналия сезон. Той е неразделна част от отбора, който спечели титлата в Чемпиъншип през сезон 2009/10 и също така изигра ключова роля в запазване на елитния статут на отбора през изминалия сезон.

Очевидно обаче, че чашата на търпението е преляла и днес играчът бе поставен в трансферната листа.

Интересното е, че днес следобед Бартън написа на страницата си в Twitter, че обича да коментира ситуацията в Нюкясъл, защото обича клуба, но очевидно това го прави лош. Половин час по-късно той написа: „Днес аз ще направя официално съобщение относно моето бъдеще".

 

  Сподели
118