Галахър смята, че голът на Борнемут срещу Арсенал е неправилно отменен


Н. Гавазов

Галахър смята, че голът на Борнемут срещу Арсенал е неправилно отменен

Бившият съдия от Висшата лига Дермът Галахър смята, че голът на Борнемут срещу Арсенал в съботния мач от Висшата лига е бил неправилно отменен.

Арсенал победи Борнемут с 3:0 в събота в мач, пълен с противоречиви съдийски решения, включително фаул на Райън Кристи срещу Букайо Сака и дузпа на Кай Хаверц.

Според Галахър, реферът Дейвид Куте, който ръководи мача на "Емирейтс", е направил основната си грешка, когато в крайна сметка при резултат 2:0 не е зачел гол на Антоан Семеньо, след като е видял фаул срещу вратаря на "топчиите" Давид Рая.

"Очаквах голът да бъде признат. Соланке не погледна топката, той леко го побутна (Рая), но достатъчно ли е това, за да извади вратаря от равновесие? Вратарят се изправи веднага и не изглеждаше така, както наистина смяташе, че е фаулиран. Мисля, че най-простото решение би било да се зачете голът, точка.

Съдията прецени, че има нарушение срещу вратаря. Той разчиташе на VAR. VAR погледна и потвърди нарушението, но очаквах той да зачете гола", заяви Галахър.

  Сподели
342