Почетино чувства, че Челси е по-зрял


Н. Гавазов

Почетино чувства, че Челси е по-зрял

Мениджърът на Челси Маурисио Почетино смята, че отборът му е узрял.

В неделя Челси победи Уест Хем с 5:0, за да засили шансовете си да се класира за европейските турнири през следващия сезон.

Почетино бе особено доволен от първия от двата гола на Никълъс Джаксън, който бе вкаран в опразнената врата от Нони Мадуеке.

Не много отдавна Джаксън и Мадуеке се сблъскаха за правото да изпълнят дузпа срещу Евертън, а гол като този срещу Уест Хем показва на Почетино, че "сините" стават по-зрели в играта си.

"Тази асистенция на Нони за Джаксън показа, че се учим, че сме умни. Бяхме толкова много критикувани заради ситуацията с дузпата срещу Евертън, но един млад отбор винаги трябва да прави грешки. Винаги трябва да изпиташ нещо подобно, подобри.

Днес Нони направи чудесно нещо, което показва, че тази група е започнала да вярва и е започнала да се усеща един към друг. Това винаги е процес, който отнема време. Може да отнеме един месец, шест месеца или една година, но най-важното нещо е, че те започнаха да определят принципи, започнаха да живеят като колектив от играчи, създавайки всички тези връзки.

Много съм доволен от това. Ние сме част от процеса и имаме за цел да им помогнем да растат, да станат по-зрели и да продължат да се развиват по всякакъв начин. Това е огромна стъпка – стъпка, която искахме да направим. Сега ние трябва да се подобрим в други аспекти, включително тактиката, но без тези принципи не можем да се развием в други отношения“, заяви Почетино.

  Сподели
97