Баща на защитник на Челси коментира бъдещето му


Н. Гавазов

Баща на защитник на Челси коментира бъдещето му

Бащата на защитника на Челси Иън Маатсен предположи, че синът му се надява да остане в Борусия Дортмунд в дългосрочен план.

Маатсен започна сезона с желание да се наложи като ценен играч в първия отбор на Маурисио Почетино на "Стамфорд Бридж".

Въпреки това, след като беше държан в периферията, на нидерландския национал до 21 години бе разрешено да направи временно преминаване към "Вестфаленщадион" през януари.

От пристигането си 22-годишният футболист се радва на редовен футбол във висша дивизия за първи път в кариерата си, правейки 14 появи като титуляр в Бундеслигата.

Освен това в Шампионска лига има четири титуляри, като Маатсен допринесе с два гола и две асистенции през този период, като продължава да впечатлява като ляв бек.

Тъй като Дортмунд притежава опция за закупуване от £35 милиона в края на сделката за заем, е правдоподобно да се очаква, че Маатсен е изиграл последния си мач за Челси.

Независимо от това дали Дортмунд са готови да платят определената цена, вероятно ще има място за преговори, като се има предвид настоящата позиция на Челси с правилата за печалба и устойчивост на Висшата лига.

Едуард Маатсен призна, че съответните страни водят разговори, като същевременно обвини съсобствениците на Челси Тод Боели и Clearlake Capital, че имат грешни приоритети във футбола.

Говорейки пред Voetbal International , Едуард каза: "Ние работим върху това да останем в клуба [Дортмунд]. Клубовете трябва да се разберат помежду си. Иън се развива добре тук и нещата не вървят добре в Челси, откакто те смениха собствеността.

Много неща в този клуб също се въртят около парите, които понякога изглеждат по-важни от интересите на клуба.

Имаме повече възможности освен Челси и Дортмунд, но Дортмунд доказа, че е добър рестарт. И вижте кои момчета идват оттам... [Джуд] Белингам, [Ерлинг] Холанд".

След като направи значителна печалба от трансфери миналото лято, Дортмунд вероятно ще бъде в позиция, в която може да се ангажира да плати £35 милиона за Маатсен.

Челси също ще спори с основание, че 18-те титуляри на Маатсен доказват неговата стойност за Дортмунд и не трябва да намаляват сумата от първоначалното споразумение, но въпреки това даването на £35 милиона за ляв бек е рядкост, дори в съвременния футбол.

В историята само шест сделки, включващи леви защитници, са надхвърлили 40 милиона евро (34,19 милиона паунда), докато Маатсен дори не е старши национал на Нидерландия в този момент.

Въпреки потенциалните сложности обаче, би било изненада, ако не може да се постигне компромис, Челси е наясно с ползата, която тази сделка може да има за тяхната ситуация със спазването на правилата на финансовия феърплей.

  Сподели
133