Хаверц принудил Арсенал да преразгледа летните си планове


Н. Гавазов

Хаверц принудил Арсенал да преразгледа летните си планове

Формата на Кай Хаверц принуди Арсенал да преразгледа плановете си за летния трансферен прозорец.

Когато Арсенал плати на Челси 65 милиона паунда за Хаверц миналото лято, мениджърът на "топчиите" Микел Артета първоначално се опита да налага Кай като атакуващ полузащитник.

Хаверц се почувства не на място, като мнозина изтъкнаха, че на Арсенал му липсва голмайсторски нападател, защото Габриел Жезуш и Еди Нкетия не успяха да се справят с тази роля.

През последните седмици обаче Хаверц играеше като нападател. Въпреки че Кай не бележи толкова редовно, липсата на голмайстор вече не изглежда като проблем за отбора на Артета.

Според Daily Mirror, ако преди Арсенал е планирал да похарчи много за нападател през идното лято, сега "артилеристите" не виждат спешна нужда от това.

Арсенал все още може да купи нападател през лятото, но със сигурност не на нивото и цената на Айвън Тоуни от Брентфорд, Виктор Осимен от Наполи или Виктор Гьокереш от Спортинг.

Вместо това Арсенал може да използва лъвския пай от трансферния си бюджет, за да купи крило, за да облекчи натиска върху Букайо Сака, който е принуден да играе почти всеки мач.

  Сподели
295