Тен Хаг иска още един нападател


Н. Гавазов

Тен Хаг иска още един нападател

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик Тен Хаг потвърди, че би искал да подпише с нападател това лято.

Този сезон Юнайтед имаше проблеми с постигането на голове от своите нападатели. Маркус Рашфорд изглежда като бледа сянка на предишното си аз, Антони Марсиал е в болницата, а Расмус Хьойлунд, закупен от Аталанта за £71 милиона, все още се адаптира към английския футбол.

Юнайтед освобождава Марсиал като свободен агент в края на този сезон, така че Тен Хаг би искал да има още един нападател.

"Очевидно разчитахме на него (Марсиал). В лигата и състезанието, в което играем, имате нужда от двама нападатели.

През миналия сезон възможностите ни бяха още по-ограничени и преминахме през този сезон много добре. Съвсем логично е, че планът ни бе да вземем още един нападател за този сезон и подписахме с него. Това трябваше да е достатъчно.

Закупуването на друг нападател през лятото ще помогне.

"Мислех, че сме планирали така, че да имаме достатъчно голове (от нападателите). Разчитате на голове на Раски – той вкара 30 миналия сезон – и голове на Марсиал. През първия ми сезон той (Марсиал) игра много добре и имаше голямо влияние върху представянето ни в големите мачове. Тогава привлякохме голмайстор в лицето на Расмус Хьойлунд и това трябваше да ни даде достатъчно голове“, заяви Тен Хаг, цитиран от The Athletic.

  Сподели
145