Луис Диас поиска от Ливърпул нов договор


Н. Гавазов

 Луис Диас поиска от Ливърпул нов договор

Нападателят на Ливърпул Луис Диас поиска от клуба си нов договор при по-добри условия.

Диас се утвърди като ключов играч за Ливърпул след трансфера си от Порто през януари 2022 г. В 30 мача във Висшата лига този сезон Луис отбеляза осем гола и направи четири асистенции.

Наскоро във френската преса се появиха слухове, че ПСЖ иска да покани Диас на мястото на Килиан Мбапе, който напуска "Парк де Пренс“ след края на сезона, а през март бащата на Луис сподели, че синът му мечтае да играе в Испания.

Според HITC всъщност 27-годишният колумбийски национал е готов да се врече във вярност на Ливърпул, но само ако мърсисайдският клуб възнагради успеха му с нов договор с увеличение на заплатата.

Чрез свои представители Диас вече е поискал от Ливърпул нова сделка, надявайки се, че проблемът ще бъде решен това лято.

Шефовете на Ливърпул са отворени за преговори с Диас за удължаване на партньорството им, но не бяха впечатлени от начина, по който Луис отправи искането си.

Диас има оставащи три години от текущия си договор и в момента за Ливърпул е по-важно да подреди бъдещето на редица други играчи, включително Върджил Ван Дайк и Трент Александър-Арнолд, чиито договори изтичат след една година.

  Сподели
77