Челси се класира за финала на Barclays Asia Trophy 2011 (видео)


Н. Гавазов

Челси се класира за финала на Barclays Asia Trophy 2011 (видео)

След Астън Вила, Челси стана вторият финалист в турнира Barclays Asia Trophy, след като днес разгроми с 4:0 шампиона на Хонконг Китчи. Налагайки своето преимущество през целия двубой, футболистите на Челси буквално от първата минута обсадиха вратата на хонконгския отбор, но дълго време „сините" така и не успяха да отбележат. Едва в 38-та минута Бенаюн принуди противников играч да го фаулира в наказателното поле и Франк Ламапрд бе безупречен от бялата точка - 1:0 за Челси!

Лондончани удвоиха преднината си в 50-та минута, когато под натиск от страна на Дидие Дрогба, капитанът на Китчи Убай Лузардо изпрати топката в собствената си врата, а след още 11 минути нападателят на „сините" сам отбеляза след асистенция на Малуда.

След като резултата стана 3:0 за Челси, Вилаш-Боаш извъши поредица от смени, пускайки на терена и Фернандо Торес, но испанският национал отново не успя да се разпише, а и нямаше особени шансове да направи това - единственият по-сериозен удар на нападателя бе в последната минута на редовното време, когато изпратената от него топка срещна гредата.

Четвъртият гол бе дело на влезлият като резерва Стъридж, който с ефектен удар изненада стража на Хонконг и изпрати топката в далечния ъгъл на вратата.

По такъв начин, във финалния мач на турнира, в събота Челси ще играе срещу Астън Вила, а Китчи ще спори за третото място с Блекбърн.

Китчи 0 - 4 Челси

Barclays Asia Trophy 2011
27 юли 2011 г.
„Хонконг Стейдиъм", 33 967 зрители
Съдия: Майк Дийн

38' [0 - 1] Лампард
50' [0 - 2] Лузардо (автогол)
61' [0 - 3] Дрогба
78' [0 - 4] Стъридж

Челси: Търнбул (Иларио 63), Ферейра, Райкович (Чалоба 76), Тери (Иванович 63), Ашли Коул, Лампард (Микел 63), Жирков (Макейхран 61), Калу, Бенаюн, Малуда (Стъридж 61), Дрогба (Торес 61).

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
95