Ман Юнайтед и Ливърпул ще се борят за звезда на Байер Леверкузен


Н. Гавазов

Ман Юнайтед и Ливърпул ще се борят за звезда на Байер Леверкузен

Съобщава се, че Манчестър Юнайтед и Ливърпул обмислят привличане на защитника на Байер Леверкузен Джереми Фримпонг по време на трансферния прозорец това лято.

23-годишният играч е в отлична форма за Леверкузен през кампанията 2023-24, като е допринесъл с 12 гола и 11 асистенции в 35 изяви във всички турнири.

Фримпонг има осем гола и осем асистенции в 25 мача от Бундеслигата през този сезон, като отборът на Шаби Алонсо в момента е начело в таблицата, с 13 точки пред втория Байерн Мюнхен.

Междувременно той има четири гола и три асистенции в 10 участия в Купата на Германия и Лига Европа през 2023-24 г., като отборът също преследва успех в тези две състезания.

Фримпонг подписа удължаване на договора с Леверкузен миналия октомври, като сегашното му споразумение е до юни 2028 г., но се твърди, че в сделката има достъпна освобождаваща клауза.

Според Football Insider крилото може да бъде привлечен за 35 милиона паунда това лято, а Ман Юнайтед и Ливърпул са решени да го доведат във Висшата лига.

В доклада се твърди, че Арсенал също следи отблизо ситуацията, като се смята, че "топчиите" са дългогодишни почитатели на нидерландския национал национал.

Фримпонг премина през младежката система на Манчестър Сити, но не успя да направи пробив в първия отбор и вместо това започна професионалната си кариера със Селтик през 2019 г.

Бранителят изигра 51 мача за шотландския гранд, преди да се премести в Леверкузен през януари 2021 г., а сега представя тима от Бундеслигата в 130 пъти във всички състезания, отбелязвайки 23 гола и регистрирайки 31 асистенции в процеса.

Също така се съобщава, че Ливърпул иска Фримпонг да замени Александър-Арнолд на десния бек.

Юрген Клоп ще напусне поста мениджър на Ливърпул това лято, като екипът на мърсисайдци е изправен пред трудната задача да замени вдъхновяващия германец.

Има предположения, че Трент Александър-Арнолд може да бъде преместен в средата на терена през следващия сезон, въпреки че много ще зависи от възгледите на новия мениджър на "Анфийлд".

Ако позицията на Александър-Арнолд се промени за постоянно, Ливърпул се смята, че гледа на Фримпонг като на идеалния играч, който да замени английския национал на десния бек.

В момента Ман Юнайтед разполага с двама опитни десни защитници в лицето на Аарън Уан-Бисака и Диого Далот, но първият потенциално може да напусне по време на трансферния прозорец това лято.

Фримпонг играеше по система с крило-бек по време на кампанията 2023-24 г., но и Ливърпул, и Ман Юнайтед в този момент до голяма степен биха го използвали в отбраната.

  Сподели
326