Цялото интервю на Бербатов пред PA Sport


И. Ангелов

Цялото интервю на Бербатов пред PA Sport

Нападателят на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов изпрати изминалата кампания в миналото и сега се точи да прави история през новия сезон 2011/2012. Българинът е щастлив да се бори за мястото си в тима, като е наясно, че талантът, с който разполага отбора се простира през всички възрастови групи чак до академията.

В интервю пред PA Sport той започна с отричането на стария сезон: "Не искам да се връщам там. Каквото е било, било - има ли смисъл този израз? Сега гледам към бъдещето. Много бях щастлив за историческата титла номер 19. Бях част от това. Бях топ реализатора на тима. За мен, в личен план, това е страхотно. Идвам от малка страна, но винаги съм имал големи мечти. Много се радвах, че постигнахме всичко това."

"Вече не съм на 21 години. Има много млади таланти, включително от Академията. Може да ги видите по телевизията. През целия си живот съм се опитвал да се докажа. Работя здраво. Когато ми се даде шанс, гледам да се възползвам максимално. Миналият сезон вече е в миналото. Головете ми, всичко, което съм направил, остава там. Това е нов сезон, всичко започва отначало."

Бербатов е решен да остане в Юнайтед и оправда слуховете: "Манчестър Юнайтед е на върха във футбола. Къде може да отидеш след това? Само надолу. Може би Барселона. В момента не виждам друга опция. Където и да отидеш, ще е стъпка надолу. А аз винаги съм искал да вървя нагоре, нагоре и пак нагоре в кариерата си. Щастлив съм."

Бившият стрелец на Тотнъм заяви, че няма да промени стила си на терена през новия сезон: "Няма да ме видите да се бъхтя и да пръхтя от умора по терена. Имаме поговорка в България, че за доброто качество не се изисква много усилие. Аз съм горд човек. Не обичам да показвам слабостите си. Не искам да показвам емоциите си. Затова понякога хората ме мислят за такъв, какъвто не съм. Но това за мен не е проблем."

  Сподели
235