Челси удари Ман Юнайтед с драма в края


И. Ангелов

Челси удари Ман Юнайтед с драма в края

Челси посрещна Манчестър Юнайтед в последната и може би най-очаквана среща от поредния тридесет и втори кръг на английската Висша лига. Днес на "Стамфорд Бридж" видяхме много отворена и зрелищна среща, започнала слабо за гостите, те обърнаха и допуснаха обрат в последния момент за драматично 4:3.

В срещата Юнайтед бе вдъхновен от Алехандро Гарначо, който стана първият тинейджър от 1998-99 г., вкарал по най-малко 2 гола в 3 различни кръга, след като Майкъл Оуен го направи тогава. Тази година пък само Халанд и Салах (вкарали по най-малко 2 гола в 4 различни кръга) са пред младока в такава статистика.

В 4-ата минута днес домакините започнаха перфектно когато Густо от дясно центрира, топката бе отклонена от двама бранители в червено и попадна на пътя на Галахър, който матира Онана за 1:0. В 19-ата минута Кукурела спечели дузпа срещу Антони и Коул Палмър вкара хладнокръвно за 2:0 от бялата точка.

В 34-ата минута Кайседо върна една топка и Гарначо пресече, напредна до полето и вкара за 2:1, справяйки се и с Бадиашиле по пътя. В 39-ата минута Юнайтед изравни когато Далот центрира от ляво към втората греда и Бруно завърши с глава за 2:2.

Точно преди почивката гредата на Онана спря Галахър от нов гол. След почивката положенията продължиха и пред двете врати, но в 67-ата минута Антони напредна по десния фланг и с външната част на крака центрира в полето, където Гарначо се включи за удар с глава и обрат с 3:2.

В последната от 7-те добавени минути след 90-ата резервата Мадуеке спечели нова дузпа срещу Далот за Челси. Отново Палмър застана зад бялата точка и вкара за драматичното 3:3. Реферът остави нови няколко минути игра, в които Палмър достигна и до своя хетрик и донесе победата за 4:3 в 101-ата минута.

  Сподели
387