Гуардиола: Ливърпул е фаворит за титлата


Н. Гавазов

Гуардиола: Ливърпул е фаворит за титлата

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола заяви, че неговият отбор вече е едва третият фаворит в битката за титлата във Висшата лига.

В неделя Сити бяха принудени да се задоволят с домакинско равенство 0-0 срещу Арсенал, като отбелязаха само един удар към вратата през целия мач.

Ливърпул се възползва от грешката на конкурентите си, завладявайки лидерството във Висшата лига, така че Гуардиола вярва, че "червените" имат най-големи шансове да спечелят шампионата.

"Ливърпул фаворит ли е? Да. Фаворитът винаги е този, който е първи. Арсенал е втори. Ние сме трети. Това не е в нашите ръце. Ако сте на върха в лигата, както ние бяхме преди, тогава вие сте фаворити.

Когато един отбор се защитава така, винаги е трудно. Противниците се защитаваха дълбоко и го правеха толкова добре. Моят отбор не изневери на себе си и аз съм толкова горд.

Решение? Убийте някого и играйте срещу девет.

Те се защитаваха здраво и добре, обкръжавайки Ерлинг (Халанд). Защитаваха се добре с голямо количество.

Имаше много различни отигравания. Те натискаха добре и след това блокираха. Няма значение с колко играчи се защитаваш, основната цел е да не допускаш гол.

Очевидно бихме предпочели да спечелим днес. Но ние взимаме точка. Беше труден мач. Толкова съм горд. Играчите ми са уморени.

Арсенал вкарва толкова много голове и не допуска почти нищо. Не създадохме много, само няколко полу-възможности“, заяви Гуардиола.

  Сподели
267