Артета: Този резултат ни дава увереност


Н. Гавазов

Артета: Този резултат ни дава увереност

Мениджърът на Арсенал Микел Артета вярва, че нулевото равенство с Манчестър Сити ще засили вярата на отбора му в спечелването на титлата във Висшата лига.

След като играха помежду си без голове, Арсенал и Сити се озоваха зад Ливърпул в таблицата на Висшата лига.

Артета обаче е склонен да гледа на този резултат като на положителен, особено като се има предвид, че осемте предишни гостувания на "артилеристите" на "Етихад" завършиха с поражение.

"Този ​​резултат изгражда увереност и подкрепя инерцията, която набрахме. Ние сме в добра позиция.

Факт е, че момчетата са в състезанието, искат повече и са строги към себе си поотделно, казвайки: "Можех да се справя по-добре, не го направих по начина, по който тренирахме". Това показва колко много момчетата го искат. Ще продължим да правим всичко възможно, за да вършим това, което правим.

Готови ли сте да ги гоните, докато направят 30 паса? И да вземете топката, да я изгубите и да гоните отново за още 30 паса? Ако е така, значи сте готови да играете срещу Манчестър Сити. Това е толкова важно. Ако не сте готови да направите това, тогава не можете да играете срещу тях.

Ние се подобряваме, борим се по-добре и имаме по-добро разбиране как да играем тези мачове. Има една стъпка, която все още трябва да направим и това е спечелването на титлата. Днес успяхме да завършим наравно и трябва да се подобрим значително, за да спечелим титлата.

Според мен Сити е най-добрият отбор в света с голяма разлика. Те имат най-добрия треньор в света с голяма разлика. Да ги настигнем и да се опитаме да ги изпреварим е предизвикателството, пред което сме изправени“, заяви Артета, цитиран от от Evening Standard.

  Сподели
149