4 греди спасиха Юнайтед от Брентфорд


И. Ангелов

4 греди спасиха Юнайтед от Брентфорд

Брентфорд посрещна Манчестър Юнайтед в срещата от поредния тридесети кръг на английската Висша лига. Днес на "Къмюнити Стейдиъм" домакините тотално надиграваха съперника, включително като подобриха исторически рекорди по атаки, удари и докосвания в полето на противника, но липсата на късмет доведе до 4 греди и отменен гол, за да се стигне до последните две минути, когато и двата тима си вкараха за 1:1.

До почивката Тоуни нацели гредата в 24-ата минута в най-доброто положение за домакините. Последва удар в горната греда в 32-ата минута когато Занка стреля с глава при един от множеството корнери за "пчеличките".

На почивката Брентфорд бе докосвал топката 34 пъти в полето на съперника - рекорд за историята на клуба срещу който и да е съперник в лигата за едно полувреме. Натискът обаче не спря и картинката се повтори във втората част.

Юнайтед разчиташе единствено на контри и удари от дистанция, които не притесняваха Флекен особено. Онана обаче беше изключително зает и направи множество спасявания. В 58-ата минута и Уиса нацели гредата му за да не вкара. 

В 72-ата минута Тоуни дори успя да вкара гол, но от позиция на засада, която ВАР потвърди. 6 минути след това резервата Мбеумо натресе от воле горната греда на Онана с мощен удар. При над 30 удара за домакините мрежата на Онана в крайна сметка остана суха до 97-ата минута когато Мейсън Маунт с първия си гол за Манчестър Юнайтед оформи 1:0. 

Това не сломи домакините, и в ответната атака Тоуни отново се прояви в полето на съперника с изключително спиране, игра срещу съперника и пас към дузпата за Кристоф Айер, който намери вратата на Онана през куп бранители за 1:1.

  Сподели
344