Тотнъм обърна Лутън


И. Ангелов

Тотнъм обърна Лутън

Тотнъм посрещна Лутън в срещата от поредния тридесети кръг на английската Висша лига. Днес домакините допуснаха много ранен изненадващ гол и трябваше да се борят почти до края, включително с късмета срещу себе си, за да достигнат до обрат и 2:1, с което тимът събира 56 точки, колкото има и Астън Вила на петата позиция, при равен брой срещи.

След само 3 минути игра топката попадна в краката на Тахит Чонг в полето и под ъгъл той стреля далеч от Викарио за 1:0.

Очаквано последва натиск на Тотнъм, но се стигаше до невероятни пропуски, особено пред Сон, който в един момент помисли, че е вкарал, само за да се отклони топката и в двете странични греди, разхождайки се по линията. До почивката повече голове нямаше и домакинската публика освирка играчите си за полувремето.

В 51-ата минута "шпорите" все пак тръгнаха силно във втората част и топка от резервата Бренан Джонсън стана автогол за Каборе и 1:1. В 81-ата минута може би станахме свидетели на история когато топката отново се разходи по линията на гола на Лутън, и часовникът на съдията не отчете гол, а повторенията от ястребово око показаха топката точно над линията.

В 86-ата минута все пак се стигна до обрат когато отново Бренан Джонсън се пребори да достави топка на Сон в полето за фалцов удар далеч от вратаря и 2:1.

 

  Сподели
104