Десет от Бърнли взеха точка от Челси


И. Ангелов

Десет от Бърнли взеха точка от Челси

Челси посрещна Бърнли в срещата от поредния тридесети кръг на английската Висша лига. Днес на "Стамфорд Бридж" домакините два пъти поведоха чрез Коул Палмър и два пъти бяха изравнени от противника, който игра цяло полувреме и с човек по-малко, но и взе точка от трудното гостуване в Лондон. Това остави двата тима на десето и предпоследно място, съответно.

Челси не показваше най-доброто в атака в първата част, и гол на Дисаси бе отменен от ВАР след 22 минути игра. В 40-ата минута Мудрик спечели дузпа и в ситуацията Асиньон получи втори жълт картон за гостите и бе изгонен.

Коул Палмър застана зад бялата точка и изпълни "паненка" за 1:0 с хладнокръвие. Втората част обаче започна силно за гостите и в 47-ата минута Браунхил намери Кълен за 1:1 с двойно подаване. След този момент гостите се прибраха и поеха множество атаки, и бяха пробити чак в 78-ата минута отново от Палмър след добра игра и на Стърлинг за 2:1.

Изненадата обаче дойде отново в 81-ата минута когато Бърнли се хвърли в атака и О'Шей вкара с глава през Петрович, който изглеждаше сякаш може да спаси положението за 2:2.

  Сподели
116