Ривалдо: Арсенал може да спечели ВЛ и ШЛ


Н. Гавазов

Ривалдо: Арсенал може да спечели ВЛ и ШЛ

Бразилската футболна легенда Ривалдо вярва, че Арсенал е достатъчно добър, за да спечели и Висшата лига, и Шампионска лига този сезон.

В момента Арсенал е лидер във Висшата лига и също така се готви да се изправи срещу Байерн на четвъртфиналите на Шампионска лига.

Ривалдо вярва, че неуспешният опит от миналия сезон и направените покупки ще осигурят на Арсенал големи шансове за успех.

"Като играч е много трудно да се съсредоточиш върху едно състезание пред други, защото не си сигурен, че ще станеш шампион и ще успееш в него, ако избереш едно.

Арсенал се представи много добре през миналия сезон, но в края на кампанията започнаха да губят мачове и позволиха на Сити да вземе трофея от ръцете им. Вярвам, че имат достатъчно силен състав този сезон, за да се борят за титлата в лигата и Европа.

Ако продължат да играят по начина, по който играят във Висшата лига, могат да спечелят и двата трофея. Според мен Висшата лига е най-трудната и трудна лига във футбола и ако Арсенал е начело в таблицата, това е причината.

Всеки отбор на първо място във Висшата лига ще има отличен шанс да спечели Шампионска лига. Според мен Арсенал е сред фаворитите. Все пак знаем как е във футбола - фаворитите не винаги стават шампиони, много може да се случи във футбола и трябва да сте концентрирани, както показа миналият сезон, когато те изпуснаха титлата във Висшата лига в момент на невнимание“, каза Ривалдо пред Betfair.

  Сподели
145