Челси с късна победа над Лестър


И. Ангелов

Челси с късна победа над Лестър

Челси посрещна Лестър Сити в срещата от четвъртфиналите на ФА Къп. Днес на "Стамфорд Бридж" домакините спечелиха с късен гол с 3:2, но срещата бе изключително отворена, домакините пропуснаха и дузпа, гостите изравниха и останаха с човек по-малко, и в крайна сметка отстъпиха.

В 13-ата минута Челси излезе напред след като Джаксон от дясно напредна до линията и върна за включилия се Кукурела на метър от вратата за 1:0. Последваха няколко слаби момента за Санчез на вратата на "сините", но вратата му остана суха до 25-ата минута, когато тимът му спечели и дузпа. 

Стърлинг я спечели и пропусна при удара от бялата точка, като Столарчик показа и добра реакция. Точно преди почивката обаче 2:0 направи Палмър след добра игра именно на Стърлинг, пресякъл един пас и намерил място в полето за да гарантира гола.

В 51-ата минута при една на пръв поглед безопасна ситуация, Дака притесни Дисаси и той пресили подаването си назад към Санчез, като вкара топката в собствената си врата за 2:1. 

В 62-ата минута Мавидиди вкара изключителен гол за 2:2 когато навлезе с финтове в наказателното поле и фалцира неспасяема топка през Санчез. В 71-ата минута Дойл направи сериозно нарушение, което първоначално бе свирено като дузпа, но ВАР прецени нарушение извън полето и червен картон.

Това помогна на Челси до края, като в 92-ата минута Палмър с пета асистира за 3:2 и гола на Чуквуемека, а Мадуеке 6 минути след това оформи и 4:2 след като премина Джъстин и Акгун и прехвърли вратаря.

  Сподели
192