След сезона: Интервю в джакузи (фото)


Н. Гавазов

След сезона: Интервю в джакузи (фото)

В навечерието на срещата между Плимут Аргайл и Шефилд Юнайтед, мениджърът на домакините Пол Старък просто слиса своите фенове и представителите на средствата за масова информация. Според британските футболни традиции, които датират още от средата на 30-те години, наставниците на отборите са длъжни винаги преди предстоящите мачове на отборите си да отговарят на злободневните въпроси на журналисти.

Пол този път решил да смени обстановката за пресконференции и ден преди нея кани медиите в собствения си дом, където имал намерението в уютна обстановка да обсъди проблемите в отбора.

Когато в уреченото време - 9 часа сутринта, журналистите Рупърт Метклиф (Western Morning News) и Крис Ерингтън ( Herald) пристигат със снимачни екипи в дома на Старък, те попаднали в неловко положение. А може би и самият Старък е попаднал в такова.

Оказало се, че мениджърът е забравил за определения лично от него час за пресконференция и решил да релаксира рано сутрин в топлото джакузи в двора на дома си. Независимо от студеното декемврийско време, Пол получил истинско удоволствие от топлата вана, до момента, в който журналистите със снимачния екип не се озовали в дома му.

Както по-късно признава Крис: „Аз съм получавал интервюта от различни мениджъри на съвсем необичайни места. Например, Йън Холуей бе откровен с мен в местния бар „Делфините". Но във вана.....това ми се случва за първи път. Той си лежеше вътре на топло, беше му уютно и приятно, а ние с колегата просто измръзнахме. Но какво да се прави, това са част от нашите рискове на професията на която сме се посветили в името на футбола".

В края на интервюто Старък предупредил журналистите, че ако неговият тим победи Шефилд, то следващата пресконференция ще се състои отново край джакузито. За щастие на журналистите, Плимут губи с 0:1.

 

  Сподели
83