Сър Ратклиф разкритикува Нюкасъл за Ашуърт


Н. Гавазов

Сър Ратклиф разкритикува Нюкасъл за Ашуърт

Съсобственикът на Манчестър Юнайтед Сър Джим Ратклиф разкритикува Нюкасъл за нежеланието му да пусне своя спортен директор Дан Ашуърт да отиде при "червените дяволи".

Нюкасъл обяви миналия понеделник, че Ашуърт е отстранен и пуснат в платен отпуск. Преди това Дан каза на "свраките", че иска да приеме предложението, което е получил от Юнайтед.

Договорът позволява на Нюкасъл да отложи преминаването на Ашуърт в Юнайтед до 2026 г., но Сър Ратклиф смята, че справянето на "свраките" със ситуацията е "малко глупаво“.

"Очевидно Дан Ашуърт е един от най-добрите спортни директори в света. Не се съмнявам, че той е много способен човек. Той се интересува от Манчестър Юнайтед, защото това е най-голямото предизвикателство за най-големия клуб в света.

Разбирам защо Нюкасъл е разстроен, но не можете да критикувате Дан, защото това е индустрия с много оборот. Можете да разберете защо Дан се интересува, защото това е тест от най-високо ниво. Ще видим какво ще се случи.

Лично аз го намирам за малко глупаво. Няма да навлизам в подробности. Намирам за пълен абсурд да изпратиш някой, който е наистина добър в това, което прави, в отпуск за година и половина.

Имахме много зрели дискусии със Сити относно Омар Берада. Разбрахме се много приятелски. Те можеха да разберат защо той иска да приеме предизвикателството.

Вижте Пеп Гуардиола – ако той вече не се нуждае от някой от своите играчи, този играч не е принуден да седи в панталоните си година и половина. Той не прави това. Те не правят това в Обединеното кралство, тук законите не работят така“, заяви Сър Ратклиф.

  Сподели
169