Сър Ратклиф: Предпочитам нов стадион


Н. Гавазов

Сър Ратклиф: Предпочитам нов стадион

Съсобственикът на английския Манчестър Юнайтед Сър Джим Ратклиф заяви, че би предпочел нов стадион пред реконструкцията на "Олд Трафорд".

"Уморен е и има нужда от ремонт... Според мен има доста силен аргумент за възстановяването на целия южен Манчестър, с нов стадион от световна класа в основата му. Може да бъде домакин на мачове на Англия, финал на ФА Къп или финал на Шампионска лига. Ако е възможно, нов стадион определено би бил моето предпочитание“, цитира журналистът Бен Джейкъбс думите на Сър Ратклиф в социалната мрежа X (бивш Twitter).

Припомняме, че Сър Ратклиф плати на шестимата братя и сестри Глейзър 824 милиона евро за 25% дял в клуба. Освен това INEOS ще предостави допълнителни 270 милиона евро, предназначени за бъдещи инвестиции на "Олд Трафорд".

Също като част от сделката, INEOS се съгласи с искането на Борда да прехвърли отговорността за управлението на футболните операции на клуба. Това ще включва всички аспекти на мъжкия и женския футбол и академии, както и две места в борда на Manchester United PLC и борда на Manchester United Football Club.

  Сподели
156