Сър Алекс: Бербатов е брилянтен, играч от първа класа


Н. Гавазов

Сър Алекс: Бербатов е брилянтен, играч от първа класа

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън похвали Димитър Бербатов за отношението му към тренировките след огромното разочарование, което претърпя играчът по време на финала в Шампионската лига, където дори не бе включен сред резервите на отбора. Както е известно, спорното решение на шотландския специалист да остави голмайстора на Висшата лига извън групата за мача срещу Барселона породи много спекулации относно бъдещето на българина на „Олд Трафорд" и това Сър Алекс призна, че не би се изненадал, ако нападателя бе предприел ход, с който да си потърси друг отбор.

„Да, аз бих го разбрал", отговори мениджъра на шампионите, когато бе помолен да сподели, дали голмайстора на Висшата лига е разочарован от решението му.

„Но може да се потвърди, че аз не избирам един и същи отбор всяка седмица, навярно съм го направил един път през последните три години. Да, играчите ще бъдат разочаровани, ако не играят няколко седмици. Но в края на краищата те ще помогнат на отбора си да печели титли", продължава шотландският специалист.

„Каквото и да кажа обаче, Бербатов е брилянтен, играч от първа класа. Тренира страхотно. Отсъствието му от финала не бе лесно за него, но там не бяха още седем или осем играчи, които също се разочароваха. Но аз също съм загрижен. Чичарито показа толкова добра форма, че просто трябваше да го използвам за всеки мач. Това беше жалко за Бербатов. Ситуацията не го прави лош играч, той просто нямаше късмет, че това момче дойде и играе толкова добре", допълва Сър Алекс.

 

  Сподели
92