Трансферът на костариканския талант в Арсенал пропадна


Н. Гавазов

Трансферът на костариканския талант в Арсенал пропадна

19-годишният нападател на костариканския клуб Депортиво Саприс Джоел Кемпбъл се отказа от преминаването си в Арсенал, обяснявайки своето решение с желанието си напълно да се фокусира върху предстоящото световно първенство по футбол U - 20. Също така стана известно, че и други клубове са отправили предложения към играча.

Както е известно, наскоро се появи информация, че Кемпбъл се намира на крачка от трансфер в Арсенал, като предполагаемата цена по сделката е 1 милиона паунда.

Днес обаче, агентът на играча - Умберто, който също така е баща на Джоел заяви, че синът му, който по-рано бе свързван с преминаване в Манчестър Юнайтед, няма да подпише договор с Арсенал.

„Решихме да не подписваме нищо. Имаме и други предложения, които тепърва ще анализираме, но все още няма нещо конкретно. Всичките преговори ще се водят след завършване на Световното първенство. Надяваме се, че Джоел ще замине за Колумбия и там ще играе без излишно напрежение. След това наистина ще видим какво ще се случи", заяви за La Nacion бащата на младия талант.

Президентът на Саприс Хуан Рохас изрази веднага своето разочарование от това, че трансферът на младия талант на „Емирейтс" пропадна.

„Това е голямо разочарование за футбола и за Саприс. Жалко, че тези хора не приеха достатъчно сериозно предложението на Арсенал. Баща му предполага, че може да измъкне най-доброто, но не знае какъв риск поема. Това е разочарование и за костариканския футбол, който няма свой представител в Арсенал", заяви Рохас.

 

  Сподели
93