Челси е можел да купи Райс за 60 млн.


Н. Гавазов

Челси е можел да купи Райс за 60 млн.

Бившият помощник-мениджър на Челси Джоди Морис разкри, че “сините" са можели да купят полузащитника Деклан Райс от Уест Хем само за £60 милиона.

Райс се вписа страхотно в Арсенал след трансфера си от Уест Хем за £105 милиона миналото лято.

Съдбата на Райс обаче можеше да се развие по различен начин. Преди уволнението на Франк Лампард като наставник през 2021 г., Челси обмисляше да върне Деклан, където сегашният "артилерист" посещаваше тяхната академия преди изгонването му на 14-годишна възраст. Въпреки това Марина Грановская, която тогава отговаряше за Челси, не вярваше напълно на инстинктите на Морис.

"Продължавах да казвам на Лампс: "Дек ще бъде невероятен играч за нас. Имаме нужда от повече крака, защото Канте не играе толкова много".

Около месец по-късно той (Лампард) каза: "Напълно съм за привличането на Дек, тъй като го държим под око". Тогава изпратих съобщение на Деку: "Би ли се върнал?“ . И той каза: "Разбира се, че бих се върнал, аз съм фен на Челси".

“Така че всичко започна да се движи и Лампс започна да му говори. Машината бе пусната".

Хората от горния етаж говореха с баща му, обсъждаха някои неща. Но след това няколко придобивания го отблъснаха още повече и сделката така и не се осъществи. Мисля, че по това време говорихме за £60-65 милиона и това би било абсолютна кражба“, заяви Морис, цитиран от HITC.

  Сподели
159