Неназован клуб ще съди Висшата лига


Н. Гавазов

Неназован клуб ще съди Висшата лига

Неназован клуб ще съди Висшата лига за въвеждането на ограничения върху цената на спонсорските договори.

Напоследък Висшата лига обръща повишено внимание на спазването от своите клубове на правилата за финансов феърплей. Евертън вече плати за това, губейки 10 точки.

Като част от този процес Висшата лига забрани на своите клубове да сключват търговски сделки на завишени цени, което може да се използва като начин за заобикаляне на правилата за финансов феърплей. Съответното нововъведение влезе в сила в петък.

Sky Sports разбра, че Висшата лига е уведомила своите 20 членове в четвъртък, че един клуб - за който се смята, че е Манчестър Сити - е заплашил със съдебни действия във връзка с изискването договорите за спонсорство да имат пазарна стойност.

Неназованият клуб смята това изискване за противоречащо на закона и е готов да докаже тезата си в съда.

Нека отбележим, че отдавна има въпроси относно търговските сделки, сключени от Сити. Основният спонсор на базирания в Абу Даби клуб, собственост на инвеститори, и спонсор на стадиона е Etihad Airways, също базирана в Абу Даби.

Подобна връзка може да се види между Нюкасъл, който е собственост на Суверенния фонд на Саудитска Арабия, и основния спонсор на "свраките" Sela. Същото е с Челси и Infine Athlete.

  Сподели
148