Арсенал: Разполагаме с достатъчно пари за трансфери


Н. Гавазов

Арсенал: Разполагаме с достатъчно пари за трансфери

Изпълнителният директор на Арсенал Иван Газидис заяви, че в клуба е останала значителна сума пари за привличане на нови играчи през сегашното лято. Както е известно, до този момент „артилеристите" извършиха една голяма сделка и това е трансфера на нападателя на Лил Жервиньо. При това, отбора воден от Арсен Венгер загуби Клиши и рискува също така да се раздели със Сеск Фабрегас и Самир Насри.

Иван Газидис поясни, че Арсенал все още не е завършил трансферната си кампания и се намира в търсене на нужните играчи - клубът просто не афишира своята дейност, както го правят други. Но най-важното е, че разполага с достатъчно пари за трансфери.

„Ние все още се намираме на трансферния пазар. Не сме свършили своята работа. Просто не желаем да се афишираме. Работим в максимално тиха обстановка. Разбираме, че това може да бъде използвано срещу нас, но това е политиката на клуба, с която трябва да се съобразяваме. Не желаем просто да харчим средства за играчи, от които не се нуждаем или само за да заемаме място на първите страници на вестниците. Важното е, че разполагаме със значителна сума, за да инвестираме в тима", цитира Sky Sports думите на Газидис.

„Ако попаднем на играч от световна класа, чието привличане бъде оправдано от финансова гледна точка - изобщо няма да се замислим", допълва футболният бос.

 

  Сподели
83