Стана ясно защо Ван Перси е бил на базата на Ман Юнайтед


Н. Гавазов

Стана ясно защо Ван Перси е бил на базата на Ман Юнайтед

Бившият нападател на Манчестър Юнайтед Робин ван Перси посети тренировъчната база на "червените дяволи" Карингтън.

Ван Перси бе забелязан на трибуните на "Олд Трафорд" по време на победата на Юнайтед с 3-0 във Висшата лига над Уест Хeм миналата неделя.

Ван Перси се срещна с бившия мениджър на Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън, който го купи от Арсенал през 2012 г., а също така имаше четиричасова вечеря с настоящия шеф на "дяволите" Ерик Тен Хаг.

Ван Перси не спря дотук и бе забелязан в Карингтън в сряда. Феновете на Юнайтед имаха някои въпроси и подозрения, а от клуба побързаха да изяснят ситуацията.

Оказва се, че Ван Перси е получил достъп до базата на Юнайтед като част от треньорски курс за лиценз UEFA Pro в сътрудничество с Нидерландската футболна федерация.

Процесът по получаване на този лиценз от Робин е във финалната си фаза и скоро 40-годишният нидерландец ще може да се пробва като независим специалист.

Нека добавим, че когато Тен Хаг пое Юнайтед през лятото на 2022 г. имаше слухове, че Ван Перси може да стане негов помощник. Робин обаче предпочете да остане в системата на Фейенорд, където все още работи с младежите.

  Сподели
290