Джо Люис тренира с Ман Юнайтед


Н. Гавазов

Джо Люис тренира с Ман Юнайтед

Бившият вратар на Абърдийн Джо Люис започна тренировки с първия отбор на Манчестър Юнайтед.

Люис е без клуб след раздялата си с Абърдийн в края на миналия сезон, но Джо не бърза да окачи ръкавиците си, въпреки 36-годишната си възраст.

Според Manchester Evening News до Нова година Люис е поддържал физическата си форма с екипа на Юнайтед U-21, а сега Джо е поискал да бъде допуснат в първия отбор, а мениджърът на "червените дяволи" Ерик Тен Хаг е позволил на английския ветеран да тренира с вратарската група, включително Алтай Байиндир и Том Хийтън.

Няма индикации, че Юнайтед може да предложи договор на Люис, но защитникът Джони Еванс успя да го направи миналото лято, след като впечатли Тен Хаг на тренировка.

Люис прекара седем години в Абърдийн, като направи над 200 изяви в шотландската Висша лига. Но в английската Висша лига Джо изигра само един мач - за Кардиф преди повече от десетилетие.

През 2008 г. Люис дори получи повиквателна за националния отбор на Англия от Фабио Капело, но така и не направи дебюта си за основния тим, въпреки че веднъж представляваше "Трите лъва" на ниво U-21.

  Сподели
165