Ван Перси обясни напускането си на Арсенал


Н. Гавазов

Ван Перси обясни напускането си на Арсенал

Бившият нападател на Арсенал и Манчестър Юнайтед Робин Ван Перси хвърли малко светлина относно напускането си от лондонския клуб през 2012 г.

През август 2012 г. Ван Перси сензационно напусна Арсенал и се премести в Юнайтед за £24 милиона, където спечели Висшата лига в първия си сезон.

Много фенове на Арсенал таят злоба срещу Ван Перси, но Робин настоява, че не е имал избор, тъй като "артилеристите" са решили да не му предлагат нов договор и не са съгласни с неговата визия за бъдещето на клуба.

"Разбирам критиките. Но мога да се закълна в децата си, че ще ви дам един милион паунда днес, ако някой може да докаже, че Арсенал ще ми предложи нов договор. Решението на Арсенал бе да не предлага нов договор и това зависеше от тях. След много разговори стана ясно, че имаме различни идеи за клуба.

Имах седем точки, които смятах, че Арсенал може да подобри. Според мен те трябваше да се справят с тези седем точки незабавно, за да се конкурират с най-добрите отбори. Няма значение какви са тези точки. Важното е, че Айвън (Газидис ) реши, че не е съгласен с нито една от тези седем точки. Това е негово право.

И така, като се има предвид тази информация, Арсенал не ми предложи нов договор и те не се съгласиха с моите възгледи, въпреки че исках само да помогна на клуба да продължи напред. Това бе много ясно послание. За мен това вече не е проблем - това е животът.

Такъв е животът в топ клубовете. Напълно съм доволен от това как всичко се получи. Отидох в Юнайтед и спечелихме лигата, така че бе перфектно за мен", заяви Ван Перси.

  Сподели
378