Гил: Щяхме да привлечем Роналдиньо, ако не бе Барса


Н. Гавазов

Гил: Щяхме да привлечем Роналдиньо, ако не бе Барса

Бившият изпълнителен директор на Манчестър Юнайтед Дейвид Гил разкри, че "червените дяволи" почти са купили бразилския маестро Роналдиньо през 2003 г.

През лятото на 2003 г. Юнайтед бяха готови да дадат £19 милиона за Роналдиньо, който тогава играеше за ПСЖ.

Юнайтед постигна значителен напредък в преговорите с лагера на Роналдиньо, но в крайна сметка победителят от Мондиал 2002 с Бразилия избра Барселона.

"Според мен не бяхме толкова близки. Отидохме в Париж, където той играеше по това време, и се срещнахме с брат му Роберто Асис, който също бе негов агент.

Обсъдихме прехода... Аз и Питър (Кениън). Срещнахме ги и на летището в Манчестър, направихме им обиколка и договорихме цифрите.

Почти се разбрахме за заплатите и агентските сделки. Питър се върна на "Олд Трафорд“ и аз казах, че ще се грижа за тях.

Просто нямах това усещане. Барселона също се бореше за него и аз направих достатъчно сделки, за да знам кога играчът, който купувате, наистина иска да дойде.

Чувствах, че щяхме да го вземем, ако не бе Барселона. Но тъй като Барселона също се бореше за него, бе ясно, че те са първият му избор и бразилецът ще отиде в Барселона.

Не искам да бъда неуважителен, но въпреки всички успехи на Манчестър Юнайтед, първият му избор бе Барселона.

Ако не бе Барселона, щяхме да сключим сделката. Числата вече бяха договорени.

Не мисля, че сме направили нещо лошо – просто Барселона беше там. Бяхме близо, но не достатъчно“, заяви Гил за YouTube канала на Рио Фърдинанд.

  Сподели
224