Карагър: Арсенал има шанс за титлата


Н. Гавазов

Карагър: Арсенал има шанс за титлата

Експертът на Sky Sports Джейми Карагър вярва, че стабилната защита може да бъде ключът към Арсенал да спечели титлата във Висшата лига този сезон.

Арсенал победи Ливърпул с 3:1 през уикенда и вече е само на две точки от върха във Висшата лига.

Карагър вярва, че Арсенал е най-добрият дефанзивен отбор във Висшата лига и Джейми вижда това като шанс за "артилеристите" да се конкурират с Манчестър Сити и Ливърпул.

"Те бяха по-добри от Ливърпул във всяко едно отношение, но за мен това, което се откроява, е колко са силни в защита. По време на мача никога не съм имал чувството, че Ливърпул изглежда заплашително или че голът назрява.  Ливърпул имаше късмет да вкарат техния гол, ние го знаем.

Казах след мача, че този резултат е по-добър за Манчестър Сити, отколкото за Арсенал, но Арсенал все още има малък шанс да спечели титлата. И този шанс е свързан с това колко добри са в защита.

Мисля, че не е само броят на допуснатите голове. Мисля, че ако погледнете ключовите показатели, в защита те са най-добрият отбор във Висшата лига. Видяхме това с xG на Ливърпул (0,37, най-ниският Ливърпул през този сезон във Висшата лига).

Спомням си също, когато Манчестър Сити дойде на "Емирейтс“ и Арсенал спечели мача с 1-0.

Двата най-добри атакуващи отбора във Висшата лига дойдоха на гости на Арсенал и изобщо не изглеждаше, че ще отбележат гол. Това дава шанс на Арсенал", заяви Карагър.

  Сподели
172