Официално: Астън Вила подписа с Гивън


Н. Гавазов

Официално: Астън Вила подписа с Гивън

Новият мениджър на Астън Вила Алекс Маклийш осъществи своето първо лятно попълнение на сегашния си пост, привличайки на „Вила парк" опитния 35-годишен вратар на Манчестър Сити Шей Гивън. С рекордьора на националния отбор на Ирландия по брой изиграни мачове бе подписан 5-годишен договор, като сумата по сделката ще остане в тайна, но според неофициална информация, той е струвал на бирмингамци около 3,5 милиона паунда.

Започналият своята кариера през 1993 година в Селтик, Шей в последствие защитаваше цветовете на Блекбърн Роувърс, Суиндън Таун и Нюкасъл. През зимата на 2009 година той премина в Манчестър Сити, но само след половин година, когато в отбора се завърна отдаденият под наем в Бирмингам Джо Харт, Гивън бе закотвен на резервната скамейка.

Вратарят не бе съгласен с положението си на резерва и наставника на „гражданите" Роберто Манчини нямаше нищо напротив Шей да премине в друг клуб. Правилното за Сити и устройващото лично Гивън предложение направи Астън Вила, който от своя страна търсеше активно наследник на преминалия в Тотнъм Брад Фридъл и днес, когато и последните детайли от сделката бяха оформени, Гивън офоцоално се присъедини към отбора на Алекс Маклийш.

„Радостни сме да потвърдим, че Шей Гивън ще бъде представен като новият вратар на тима утре (Б.ред. - вторник), след като подписа договор за пет години ", се казва в съобщение разпространено от бирмингамския клуб.

„Астън Вила е голям клуб и съм радостен да бъда тук. Нямам търпение да започна тренировки и да играя с момчетата. В този отбор има много талантливи играчи, някои от които познава добре и се надявам те да ми помогнат да се адаптирам по-лесно. Това е ново предизвикателство за мен, което искам да посрещна достойно", коментира от своя страна Гивън.

 

  Сподели
115