Венгер иска да сложи край на сагата с Фабрегас


Н. Гавазов

Венгер иска да сложи край на сагата с Фабрегас

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер има намерение да сложи край на сагата с евентуалния трансфер на Сеск Фабрегас, съобщава The Guardian . Както е известно, за второ поредно лято капитанът на „артилеристите" е силно свързан със завръщане в отбора на Барселона, който той напусна на 16-годишна възраст, за да се присъедини през 2003 г към сегашния си отбор.

Двата клуба вече преговаряха относно бъдещето на полузащитника, но така и не успяха да постигнат съгласие по цената на трансфера на Фабрегас. Венгер обаче е твърдо решен да разреши ситуацията по един или друг начин, преди новата кампания да започне.

"Ние трябва да спрем преговорите на определен етап ... Надявам се, че можем да приключим всичко в наша полза. Най-важното за нас е отборът да укрепва бързо в психологически план, защото имаме труден старт", цитира The Guardian думите на Венгер.

Фабрегас пропусна азиатското турне на Арсенал поради контузия и участието му в приятелската среща срещу Кьолн в събота също е под въпрос. Венгер побърза да разясни ситуацията около своя капитан.

"Ние ще трябва да видим до каква степен Сеск се възстановява от контузията си. Той не участва в заниманията в пълен обем, но се завръща на терена, а следващата стъпка е да започне пълноценни тренировки. Днес ще видим какво точно е състоянието му. Ще трябва да го оцени в понеделник Той е включен в нашите планове, но проблема, пред който сме изправени са постоянните спекулации, които ни заливат отвсякъде. Целта ми обаче остава една и съща - да запазя играчите си и да се боря за тях", допълва френският специалист.

 

  Сподели
138