Ман Юнайтед с труден успех в Нюпорт


И. Ангелов

Ман Юнайтед с труден успех в Нюпорт

Нюпорт Каунти посрещна Манчестър Юнайтед в четвъртия кръг на ФА Къп. Днес домакините, които се намират в Лига 2, четвъртото ниво на английския футбол, се противопоставиха отлично на съперника от Висшата лига, който излезе с най-добрата си възможна постройка и трябваше да работи много за победата с 4:2.

Юнайтед започна много силно и вкара два ранни гола чрез Бруно и Мейно, което може би успокои гостите твърде много. В 7-ата минута Бруно получи подаване от Антони и насочи далеч от вратаря, след което това повтори и Мейно в 13-ата след подаване на Далот за 2:0.

В 36-ата минута обаче от дистанция Морис стреля към вратата на Байъндър, Лисандро отклони с глава и направи топката недостижима за вратаря за 2:1, което остана до почивката. Веднага след нея пък Нюпорт тръгна по-силно и Еванс в 47-ата минута направи 2:2 след подаване на Люис. Това вдихнови домакините и те надиграваха дълго време тима на Тен Хаг.

В 68-ата минута Шоу напредна и стреля фалцово с десния крак, но топката срещна страничната греда и попадна в Антони за 3:2 на празна врата. В 4-ата минута след 90-ата пък Расмус Хьойлунд реши всичко когато завърши при едно разбъркване в полето, предизвикано от МакТоминей и Гарначо.

  Сподели
337