Почетино сравни Армандо Броя с Хари Кейн


Н. Гавазов

Почетино сравни  Армандо Броя с Хари Кейн

Мениджърът на Челси Маурисио Почетино сравни своя нападател Армандо Броя с Хари Кейн.

22-годишният Броя е един от най-вълнуващите продукти на академията на Челси през последните години, но Армандо все още се опитва да се наложи в първия отбор на "сините“, след като преди това е прекарал време във Витес и Саутхемптън под наем.

Положението на Броя, който отбеляза два гола в 18 мача този сезон, напомня на Почетино за неговия бивш съотборник в Тотнъм Кейн, който също не заигра веднага на високо ниво.

"Всички най-добри нападатели се нуждаеха от време, когато бяха млади. Те трябва да намерят собствения си баланс. Но аз все още вярвам, че той има потенциала да бъде невероятен нападател.

Отнема време. Винаги го сравнявам с Хари Кейн. Той имаше периоди под наем в Лейтън Ориент, Норич и му трябваше време, за да намери истинския си баланс. През първите си шест месеца с нас той започна наистина да блести. Декември и януари, и едва тогава започнахме да виждаме истинския му потенциал.

Той (Брогя) е играч, който претърпя сериозна контузия през миналия сезон и винаги е трудно да се откаже от това. Освен това тук в Челси той е сравняван с нападатели като Дрогба, Хаселбайнк и други. Винаги е трудно за едно младо момче.“, заяви Почетино.

  Сподели
373