Мърсън отписа Ливърпул от борбата за титлата


Н. Гавазов

Мърсън отписа Ливърпул от борбата за титлата

Експертът на Sky Sports Пол Мърсън заяви, че Ливърпул не е фаворит за спечелването на Висшата лига и надеждите на "червените" за титлата може да бъдат попарени в рамките на една седмица.

Победа с 4-0 срещу Борнемут миналия уикенд позволи на Ливърпул да увеличи преднината си на върха в таблицата на Висшата лига до пет точки.

Все пак Мърсън предлага да погледнем в календара, където на отбора на Юрген Клоп предстоят мачове срещу Челси и Арсенал.

"Победата срещу Борнемут бе важен футболен резултат за Ливърпул. Това бе мач, в който беше лесно да се подхлъзнеш. Без Мохамед Салах, без Трент Александър-Арнолд. И видяхте как Борнемут победи Нюкасъл и след това отиде при Манчестър Юнайтед и спечели там.

Има добри моменти за игра срещу отбори и не беше добър момент за игра срещу Борнемут. Ливърпул изигра страхотен мач.

Винаги съм казвал, че Ливърпул ще бъде някъде близо до края на сезона. Те просто имат много нападатели - всъщност петима - и всички те бележат голове. Виждате, че Дарвин Нунес пропуска много положения, но аз бих предпочитам нападател, който пропуска шансове, отколкото този, който изглежда никога не отбелязва.

Луис Диас, Нунес, Коди Гакпо и Диого Жота - няма голяма разлика между тях, с изключение на Салах. Така че те винаги ще имат с кого да играят и това е огромното им предимство.

Ако извадите Ерлинг Холанд от атаката на Манчестър Сити, те ще бъдат по-слаби, защото няма кой да го замени. Да, те имат Хулиан Алварес, който е добър играч и може да се справи, но той не е Холанд.

Въпреки това, не бих нарекъл Ливърпул фаворит за спечелването на титлата. Сити може да бълва една победа след друга. Те лесно могат да изкарат 10 мача без загуба. Вижте ги сега – спечелиха осем от последните си девет мача (във всички състезания).

Те просто имат твърде много голям отбор. От началото на сезона могат да разчитат само на Холанд или само на Кевин Де Бройне, но все още са в надпреварата.

Разликата между Сити и Ливърпул, Арсенал е, че Сити може да спечели 10 поредни победи и никой няма да му обърне внимание. Ако Ливърпул или Арсенал го направят, това ще бъде голяма работа.

А за Ливърпул, по отношение на надпреварата за титлата, всичко може да приключи за една седмица. Те играят с Челси у дома – никога не знаеш срещу какъв Челси ще се изправиш. Те могат да се бият, така че ще бъде труден мач.

Тогава те ще отидат при Арсенал и ако мачът върви по начина, по който вървеше във ФА Къп, Арсенал ще спечели този мач. Всичко ще свърши за Ливърпул, преди да се усетите.

Мисля, че Арсенал все още е в надпреварата. Те постигнаха голям резултат онзи ден (срещу Кристъл Палас) и все още са зад ъгъла, така че не могат да бъдат преброени“, зави Мърсън.

  Сподели
955