Почетино: Отчаяно искам да спечеля трофей тук


Н. Гавазов

Почетино: Отчаяно искам да спечеля трофей тук

Мениджърът на Челси Маурисио Почетино призна, че отчаяно иска да спечели трофей в английския футбол.

След като победи Мидълзбро с общ резултат 6-2, Челси стигна до финала за Купата на лигата, където ще играе срещу победителя от двойката Ливърпул-Фулъм на "Уембли" на 25 февруари.

Почетино не спечели никакви трофеи през всичките си години в Тотнъм, въпреки че се появи във финалите за Купата на лигата и Шампионска лига, а също така можеше да победи Лестър в битката за титлата във Висшата лига.

Затова Маурисио няма търпение да поправи този пропуск - и не само заради себе си, но и заради младия си отбор.

"Отчаяно искам да спечеля трофей тук. Спечелихме три трофея за година и половина в Париж и искаме да спечелим тук. Разбира се, отчаяно искам да спечеля.

Стигането до финала е много важно за нас. Наши съперници ще бъдат Ливърпул или Фулъм, така че ще бъде много трудно, но сега е моментът да вярваме, че можем да спечелим трофея.

Това е толкова важна стъпка за нас, за нашата увереност, за нашата вяра в себе си. Ще ни помогне с мотивацията. Играчите, които са близо до завръщане в игра, ще се огледат утре и ще искат да тренират, предвид близостта на финала.

Мисля, че опитът да отидем на "Уембли“ ще ни помогне да изградим нашето доверие, увереност и духа на отбора. Не на клуба. Защото клубът, Челси, вече има невероятен дух и невероятна култура. Печеливша култура.

Но като нов отбор ние трябва да изградим това самочувствие, доверие и чувство за това какво означава да играеш на финал“, заяви Почетино.

  Сподели
172