Челси на финал след погром над Мидълсбро


И. Ангелов

Челси на финал след погром над Мидълсбро

Челси посрещна Мидълсбро във втория кръг от полуфиналната фаза на Купата на лигата. Днес на "Стамфорд Бридж" домакините спечелиха с 6:1 без особено напрежение и с общ резултат от двата кръга 6:2 се класират на финал, където ще чакат утрешния ден и развитието на полуфинала между Фулъм и Ливърпул.

В 15-ата минута днес до 1:0 се стигна след добра атака на Чилуел, Стърлинг и Броха, довела до автогол на Хаусън преди удара на последния. В 29-ата минута Енцо Фернандез удвои от близо за 2:0, и подобен гол за 3:0 вкара Дисаси в 36-ата за 3:0.

В 42-ата минута техничен гол вкара и Коул Палмър за 4:0, с което полувремето завърши при само два удара за противника. След паузата Челси не бързаше, но към края вкара нови 2 гола. Първо Палмър в 77-ата минута отново се разписа за 5:0, преди Мадуеке да се включи в полето в 81-ата минута и да фалцира в далечния ъгъл за 6:0.

Малко след това Мат Крукс вкара красив гол като продължи центриране от ляво за Мидълсбро, но страничният рефер посочи засада. Това не отказа гостите и почетно попадение вкара Морган Роджърс в 88-ата минута, когато от границата на наказателното поле той фалцира ниско и далеч от вратаря за 6:1.

  Сподели
382