Челси няма да продава Колуил на Ливърпул


Н. Гавазов

Челси няма да продава Колуил на Ливърпул

Челси не е готов да продаде Леви Колуил този месец въпреки силния интерес от страна на Ливърпул към защитника.

20-годишният футболист е редовен играч в тима на "сините" през този сезон, като игра в 20 мача от Висшата лига, като отбеляза веднъж и направи една асистенция.

Поради контузиите, получени от Бен Чилуел и Марк Кукурела, Колуил играе ролята на ляв бек на Маурисио Почетино този сезон.

Естественият централен защитник направи своя дебют за Англия през октомври, като игра 90 минути за Гарет Саутгейт в приятелски мач срещу Австралия на "Уембли".

Според TEAMtalk Ливърпул няма да може да си осигури услугите на Колуил по време на трансферния прозорец този месец.

В доклада се твърди, че Челси няма намерение да продава младока през януари, като представителите на Западен Лондон искат да си осигурят европейски футбол през втората част на сезона.

Твърди се, че "сините" имат подобно мислене за Конър Галахър , който изигра ключова роля за Челси през 2023-24 г. и е свързван с преминаване в Тотнъм.

Въпреки това "червените" на Юрген Клоп остават "изключително запалени“ по Колуил, който може да действа навсякъде в задната линия във Висшата лига и на международно ниво.

Предполага се, че мърсисайдци ще наемат 20-годишния централен защитник заедно с Върджил ван Дайк , който бе първият централен защитник на червените през последните сезони.

Смята се, че Ливърпул е на пазара за нов централен защитник, като бъдещето на дългогодишния защитник Джоел Матип е под въпрос през следващите години.

Челси не бърза да продава Колуил въпреки проблемите с финансовата печалба и устойчивост в последно време, като бившият играч на Хъдърсфийлд Таун има договор със "Стамфорд Бридж" до 2029 г.

Почетино може да е още по-склонен да задържи Колуил, като се има предвид, че бъдещето на Тиаго Силва в столицата изглежда неясно, тъй като 39-годишният наближава края на настоящия си мандат.

В стремежа си да преодолеят пасив от един гол от първия мач, Колуил и съотборниците му от Челси приемат отбора от второ ниво Мидълзбро във втория мач от своя полуфинал за Купата във вторник вечер.

  Сподели
449