Уест Хем изпусна победата в мач с много емоции


Н. Гавазов

Уест Хем изпусна победата в мач с много емоции

Завърши мачът от 21-ия кръг на английската Висша лига, в който се срещнаха Шефилд Юнайтед и Уест Хем Юнайтед. Отборите играха на "Брамъл Лейн" в Шефилд, Англия. Двубоят беше ръководен от съдийска бригада, начело с Майкъл Солсбъри. Крайният резултат е 2:2.

В 28-ата минута нападателят на Уест Хем Юнайтед Максуел Корне откри резултата. В 44-ата минута новакът в състава на домакините Бен Бреретън реализира ответния гол. В 79-ата минута халфът Джеймс Уорд-Проус изведе гостите напред от дузпа. Нека отбележим, че в 90-ата + 3-ата минута нападателят на Шефилд Риан Брустър бе изгонен, а четири минути по-късно защитникът на Уест Хем Владимир Цуфал получи втори жълт картон. В 90+13-ата минута нападателят на домакините Оливър Макбарни изравни резултата, реализирайки дузпа.

Уест Хем Юнайтед е на шесто място в класирането на Висшата лига на Англия за сезон 2023/2024. Отборът има 35 точки в 21 мача. Шефилд Юнайтед е на последното място, 20-и, с 10 точки. Класирането на английския шампионат се оглавява от Ливърпул (45).

  Сподели
181