Клоп покани Ериксон да ръководи Ливърпул за един ден


Н. Гавазов

Клоп покани Ериксон да ръководи Ливърпул за един ден

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп отговори на новината, че шведският специалист Свен-Горан Ериксон винаги е подкрепял мърсисайдци и е искал да бъде треньор на този отбор.

"Очевидно бе много трогателна новина, когато чух за нея. За първи път чух за неговото възхищение или любов към Ливърпул и че е бил фен през целия си живот.

Единственото, което мога да кажа е, че той ще бъде добре дошъл да дойде тук. И той може да седи на мое място в офиса ми и да ми върши работата през деня, ако иска. Не е проблем.

Да си на тъчлинията може да е малко по-трудно. Да го приемем тук и да му покажем всичко за развитието на този прекрасен клуб през годините, мисля, че определено ще му кажем това. Той може да дойде и да прекара няколко прекрасни часа тук, сигурен съм“, заяви Клоп.

Наскоро шведският специалист обяви, че е диагностициран с рак. Според Ериксон му остава в най-добрия случай година живот. Ериксон е на 75 години. Шведският специалист бе треньор на националния отбор на Англия от 2001 до 2006 година. Свен-Йоран също е работил с Бенфика, Рома, Сампдория и Лацио. Ериксон изведе Бенфика до титлата три пъти и спечели Купата на Италия с Рома. От 2022 до 2023 г. Свен работи като спортен директор на шведския клуб Карлстад.

  Сподели
431