Уеб призна, че Ливърпул е трябвало да получи дузпа срещу Арсенал


Н. Гавазов

Уеб призна, че Ливърпул е трябвало да получи дузпа срещу Арсенал

Шефът на съдиите Хауърд Уеб призна, че Ливърпул е трябвало да получи дузпа срещу Арсенал, след като топката удари капитана на "топчиите" Мартин Едегор.

На 23 декември Ливърпул и Арсенал завършиха наравно 1:1 на "Анфийлд", а след този мач от Висшата лига имаше дълги дискусии дали реферът Крис Кавана трябваше да отсъди дузпа за гостите в 20-ата минута.

Кавана и VAR - съдията Дейвид Куут не видя фаул, когато Одегард игра с лявата си ръка в наказателното поле, но Уеб, говорейки по Sky Sports в понеделник вечер, беше принуден да признае, че хората му са направили грешка.

"Съдията на терена взе под внимание факта, че Едегор се подхлъзна и протегна ръката си в тревата. Обсъждали сме в минали ситуации, когато някой пада или се опитва да се предпази от падане, като протяга ръката си.

В тази ситуация обаче има важна разлика от падането на нормален играч. Едегор не само случайно пада върху топката и протяга ръката си, но също така дърпа ръката си обратно към тялото си след контакт с топката.

ВАР забеляза този аспект, мислейки, че Едегор се опитва да намали обема си, като движи ръката си назад към тялото си. Това е важен нюанс. Дали инстинктивно или умишлено, той спечели огромно предимство, като извади ръката си.

Отзивите, които получихме след мача, бяха много ясни - дузпа се очакваше в тази ситуация и аз съм съгласен. Следователно взетото решение не беше правилно", заяви Уеб.

  Сподели
435