Ман Юнайтед все още следи Сантяго Хименес


Н. Гавазов

Ман Юнайтед все още следи Сантяго Хименес

Съобщава се, че Манчестър Юнайтед все още следи Сантяго Хименес , като клубът потенциално ще премине към централния нападател на Фейенорд по време на трансферния прозорец това лято.

22-годишният футболист бе във впечатляваща форма за Фейенорд през кампанията 2023-24, отбелязвайки 20 гола и регистрирайки пет асистенции в 22 изяви във всички турнири.

Хименес отбеляза 18 гола и записа четири асистенции в 16 мача в Ередивизи, докато отбеляза два гола и една асистенция в четири мача от груповата фаза на Шампионската лига.

Мексиканският национал пристигна в сегашния си отбор от Крус Азул през юли 2022 г. и вече ги е представлявал в 67 случая, като отбеляза 43 гола и регистрира осем асистенции.

Хименес има договор с Фейенорд до юни 2027 г., но има множество спекулации около бъдещето му, като се смята, че редица клубове се интересуват от подписването му на предстоящия трансферен пазар.

Барселона , Реал Мадрид , Арсенал , Челси и Тотнъм са сред клубовете, които ще бъдат свързвани с нападателя.

Според журналиста Екрем Конур, Ман Юнайтед също е твърдо в надпреварата, като 20-кратните шампиони на Англия ще бъдат на пазара за нов нападател това лято.

Расмус Хьойлунд отбеляза шест гола в 24 мача за "червените дяволи" през този сезон, но 20-годишният футболист отбеляза само веднъж във Висшата лига, след като премина от Аталанта БК.

Антони Марсиал е резервният нападател на "Олд Трафорд", но той не е на разположение от началото на декември поради комбинация от заболяване и контузия и французинът трябва да напусне със свободен трансфер това лято.

Има предположения, че Ман Юнайтед ще поиска нов нападател през януари, но изглежда по-вероятно клубът да изчака до края на кампанията, за да привлече друг нападател.

Място в бюджета беше отделено този месец, като Дони ван де Беек и Джейдън Санчо се отправиха под наем съответно към Айнтрахт Франкфурт и Борусия Дортмунд.

"Червените" дяволи обаче работят със строг бюджет поради правилата около финансовия феърплей, а зимният пазар по принцип е труден прозорец за управление.

Неотдавнашен доклад твърди, че Фейенорд оценява Хименес на повече от £87 милиона, въпреки че е малко вероятно някой клуб да е готов да отиде на тази цена за мексиканеца.

  Сподели
371