Тоуни намекна за бъдещето си


Н. Гавазов

Тоуни намекна за бъдещето си

Нападателят на Брентфорд Айвън Тоуни намекна, че няма намерение да напуска клуба през януарския трансферен прозорец на фона на слуховете, свързващи го с Челси и Арсенал.

Английският национал е на път да се завърне след осеммесечна дисквалификация заради нарушаване на правилата за залаганията, но въпреки дългата си пауза, той остава един от най-търсените нападатели във Висшата лига.

Арсенал и Челси бяха посочени като два потенциални кандидата за Тони за трансфер през януари, като бившият играч на Нюкасъл Юнайтед има само 18 месеца, за да изпълни сделката си клуба.

През миналия месец директорът на Брентфорд Лий Дайкс призна, че "пчелите" трябва да са подготвени за евентуалното напускане на Тоуни през 2024 г., въпреки че според съобщенията клубът все още се очаква да получи поне £80 милиона и потенциално до £100 милиона, за да продаде нападателя през януари.

Томас Франк многократно омаловажаваше шансовете на Тоуни да напусне клуба по средата на сезона, а 27-годишният футболист наскоро коментира краткосрочното си бъдеще по време на обширно интервю за Sky Sports News.

Наказанието на Тоуни ще бъде вдигнато навреме, за да може английският национал да се завърне за следващия мач на Брентфорд – домакински мач срещу Нотингам Форест на 20 януари – и той ще бъде посрещнат обратно с отворени обятия от отбора на "пчелите", който е 16-ти в таблицата на Висшата лига .

Колективът на Франк има само четири точки преднина пред 18-я Лутън Таун и Тоуни настоява, че чувства необходимостта да се "отплати“ на Брентфорд за подкрепата им по време на наказанието му, като ги изтласка от зоната на изпадащите през следващите месеци.

"Клубът бе точно зад мен от първия момент. Феновете бяха зад мен, което бе огромна част. Дори когато не бях на техните мачове, те пееха името ми. И получих купища съобщения в социалните медии. Мой приятел ми изпрати видео на феновете, които пеят името ми, настръхнах, като разбрах, че все още са зад мен, въпреки че ме няма“, заяви Тоуни.

"Всички знаят, че Брентфорд е семеен клуб, те бяха невероятни за мен. Не мога да им благодаря достатъчно, особено на феновете. Те също бяха зад мен от първата минута. Така че сякаш имам много да изплащам.

С Брентфорд те се борят в момента, но съм сигурен, че когато се върна, ще играя голяма роля, за да ги измъкна от губещата форма, в която бяха. Нямам търпение да се върна и да помагам на моите съотборници", добави нападателят.

Тоуни не е играл състезателен мач за първия отбор от 6 май, след като бе признат за виновен за 232 нарушения на залаганията преди края на кампанията 2022-23, в която той отбеляза впечатляващите 20 гола в 33 изяви във Висшата лига.

Въпреки това, 27-годишният футболист загря за дългоочакваното си завръщане в игра по перфектен начин през уикенда, отбелязвайки хеттрик за победата с 5:1 зад затворени врати за B отбора на Брентфорд над Саутхемптън U23.

Тоуни има 68 гола и 21 асистенции от 124 мача в Брентфорд, въпреки че "пчелите" ще бъдат подложени на натиск да го продадат това лято, ако той реши да не удължава договора си.

Шансовете на Арсенал за януарска сделка за Тони се смятаха за слаби, като се има предвид исканата от Брентфорд цена, а Микел Артета наскоро призна, че е малко вероятно неговият клуб да привлече нов номер девет през следващите няколко седмици.

Челси също може да бъде принуден да изчака до лятото, за да се премести за централен нападател и имаше предположения, че "сините" биха могли вместо това да задействат клаузата за освобождаване от £103 милиона в договора на Виктор Осимен от Наполи.

  Сподели
483